Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Italijanska kompanija “Paci & Pagliari” gradi fabriku u Svilajncu

Italijanska kompanija “Paci & Pagliari” gradi fabriku u Svilajncu

Italijanska kompanija “Paci & Pagliari” potpisala je protokol o saradnji sa predstavnicima opštine Svilajnac za izgradnju fabrike peleta od drveta.

Ta kompanija planira da u fabriku uloži više od 4 miliona evra, a biće otvoreno 50 novih radnih mesta.

Predsednik  te kompanije Patrisio Paci rekao je da će fabrika proizvoditi od 30.000 do 50.000 tona tog bio-goriva godišnje. Dodao je da su se za Srbiju odlučili jer ima dovoljno drveta za proizvodnju.

Drveni peleti su se prvi put pojavili 70-ih godina prošlog veka. Drveni peleti su ugljenik-neutralno bio-gorivo izrađeno od kompresovanog drveta koje obezbeđuje konzistentno i ekonomično grejanje.

U proizvodnji drvenih peleta koristi se piljevina, strugotina i otpadno drvo, odnosno nusproizvodi drugih industrija koji bi u suprotnom završili na deponijama.
Paci e Palari je italijanska kompanija koja je više od 25 godina prisutna na evropskom tržištu u oblasti zoo-tehnike, organske proizvodnje stočne hrane, sena, lekovitog bilja i slično Poslednjih godina isključivo se bave proizvodnjom organske robe, koju izvoze najviše u zemlje severne Evrope.

Zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović je rekao da je opština obezbedila sve dozvole i uslove koje su investitori tražili i očekuje da će proizvodnja početi do kraja godine.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum