Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Coca-cola i Pepsi menjaju recepturu

Coca-cola i Pepsi menjaju recepturu

Kako bi se prilagodile zakonu Kalifornije, dve velike kompanije Coca-Cola i Pepsi saopštile su da moraju da promene sastav karamel-boje koja njihovim pićima daje karakterističnu braonkastu nijansu.

Naime u Kaliforniji sva pića koja sadrže kancerogene materije moraju da imaju jasno upozorenje na ambalaži. U kolama je postoji 4-metilimidazol, koji se koristi za dobijanje karamel boje, pa su obe kompanije zatražile od dobavljača ovog sastojka da izmene recepturu.

Potrošači nemaju razloga za brigu jer da bi dostigli opasan nivo 4-metilimidazola, trebalo bi da popiju dnevno hiljadu limenki.

Takodje ukus ovih proizvoda se neće promeniti, tako da potrošači neće primetiti nikakvu razliku u proizvodu.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum