Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti U Nišu se gradi Beneton u kome će do 2014.godine biti zaposleno 2.700 radnika

U Nišu se gradi Beneton u kome će do 2014.godine biti zaposleno 2.700 radnika

U Nišu se gradi tekstilni centar Beneton u kome će do kraja naredne godine biti zaposleno 2.000 radnika, a plan je i da se do kraja 2014.godine zaposli 2.700 radnika.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović je izjavila da su do sada rekonstruisane i izgradjene 4 fabrike, a ostale planirane su u fazi izgradnje.

Ona je dodala i da je trenutno zaposleno 400 radnika, i da će kada budu radili punim kapacitetom, Beneton sa svojim koooperantima imati promet od oko 72 miliona evra i proizvodnju koja je namenjena izvozu.

Takodje je dodala da su sporazumom koji je potpisan u januaru prošle godine izmedju Benetona, grada i države, predvidjeni radovi na rekonstrukciji i izgradnji fabrika, ekološkog čišćenja kompleksa i rušenje nepotrebnih objekata. Rekla je i da je planirano da to sve bude gotovo do kraja ove godine.

Beneton se obavezao da investira 43 miliona evra i zaposli 2.700 radnika do 2014. godine, a za uzvrat država je odobrila subvencije od po 9.000 evra za svako novootvoreno radno mesto. Do sada je rekonstruisano i izgrađeno 20.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, od planiranih 75.000 kvadratnih metara.

Interesantan podatak je i da je Beneton krajem prošle i početkom ove godine preko niške Nacionalne službe zapošljavanja tražio 850 radnika, služba je uputila oko 1.400 kandidata, a u radni odnos je do danas primljeno 240 radnika i prijem novih će biti nastavljen.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum