Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Svetski poznati diskontni lanci uskoro na tržištu Srbije

Svetski poznati diskontni lanci uskoro na tržištu Srbije

Ikea, Lidl, H&M su neki od svetski poznatih trgovinskih lanaca koji će uskoro otvoriti prodajne objekte u Srbiji.

Dolaskom ovih giganata svetskog retail biznisa očekuje se povećanje konkuretnosti na tržištu Srbije i smanjenje cena prema krajnjim potrošačima.

Lidl planira da u početku investira 5 miliona evra a gradovi izabrani za njihove prve lokacije su Subotica i Zrenjanin, dok se zemljište traži i u drugim većim gradovima Srbije.

Ikea će izgraditi i otvoriti prvi objekat u Beogradu 2013. godine dok će nakon toga biti otvoreni objekti u Nišu i Novom Sadu kao i u oblasti između Čačka, Kragujevca i Kraljeva.

Ukupna investicija novih retailer-a u narednih 7-8 godina se procenjuje na 250 miliona evra a posao bi trebalo dobiti oko 2000 radnika.

Svetski diskontni trgovinski lanci već posluju u okruženju. Lidl je prisutan u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji a tu je i Kaufland, dok Aldi ima objekte u Mađarskoj, Grčkoj i Sloveniji.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum