Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kompanija Royal Frisland Campina odustala od kupovine Imleka i Mlekare Subotica

Kompanija Royal Frisland Campina odustala od kupovine Imleka i Mlekare Subotica

Holandska kompanija Royal Frisland Campina odustala je od pregovora za kupovinu ”Imleka“, jer nisu uspeli da se dogovore oko glavnih uslova, od kojih je jedan naravno cena.

Glavni problem je verovatno kursna razlika koja je u znatnoj meri povećala cenu ove kompanije. Kako stručnjaci ocenjuju kursne razlike negativno utiču na mnoge transakcije pa i na ovu.

Kada je reč o investitorima, odustajanje ove kompanije od Srpskog tržišta ne bi trebalo da ima generalni trend, jer je ovde jednostavno samo doslo do zastoja u pregovorima.

U kompaniji Danube foods kažu da je saradnja sa kompanijom Campina ostala korektna i da postoji mogućnost za obnavljanje pregovora ako se do tada „Imlek“ i „Mlekara Subotica“ ne prodaju nekoj drugoj kompaniji i naravno ako kompanija „Campina“ još uvek bude bila zainteresovana.

Generalni direktor kompanije Danube Foods Slobodan Petrović  rekao je da neće doći do nestašice mleka zbog ovog dogadjaja, ali da će mlečni proizvodi poskupeti, nevezano za odustajanje Campine, nego zbog  poskupljenja energenata, slabljenja dinara i povećanja cene goriva, koja utiče na cenu transporta.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum