Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Natura Vita od danas u vlasništvu Imleka

Natura Vita od danas u vlasništvu Imleka

Danas su u Banjaluci „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice koji posluje u vlasništvu „Imlek“-a i kompanija „Imlek“ potpisali kupoprodajni ugovor o kupovini preduzeća „Natura Vita“ iz Teslića. U cilju daljeg širenja prepoznatljivosti brendova u regionu, kao i konsolidacije tržišta mleka u Republici Srpskoj i BiH, u investiciju je uloženo osam miliona evra.
Potpisnici ugovora bili su gđa Rankica Marelj, predsednik UO "Mlijekoprodukt" Kozarska Dubica, gdin Slobodan Petrović, generalni direktor „Imleka“ i gdin Vlado Đurić, direktor i vlasnik „Natura Vite“. Potpisivanju ugovora i konferenciji za štampu prisustvovali su i gdin Aleksandar Džombić, predsednik vlade Republike Srpske i gdin Miroslav Milovanović kao i ministar poljoprivrede Republike Srpske i na taj način istakli značaj investicije za tržište mleka RS.

„Kupovinom Natura Vita-e, Imlek je nastavio sa ekspanzijom i najavljenom regionalnom konsolidacijom. Spajanjem ovih kompanija dobili smo, posle Imleka u Srbiji, drugog najvećeg prerađivača mleka u ovom regionu, ne računajući Hrvatsku koja ulazi u EU. Mlijekoprodukt i Natura Vita oko 50 odsto svojih proizvoda izvoze u Hrvatsku i time prave balans u proizvodnji mleka u regionu. Natura Vita proizvodi između 100 i 120 000 litara mleka dnevno. Ovim spajanjem kompanija farmeri će u Imleku dobiti stabilnog partnera koji će pratiti njihov razvoj", rekao je Slobodan Petrović, generalni direktor Imleka.

„Imlek“ ostaje fokusiran na dalji razvoj u zemljama balkanskog regiona u cilju dodatnog jačanja vodeće pozicije na tržištu mleka.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum