Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Od juna Fabrika ulja iz Kruševca će izvoziti u Austriju

Od juna Fabrika ulja iz Kruševca će izvoziti u Austriju

Fabrika ulja iz Kruševca i jedna austrijska kompanija potpisale su ugovor o proizvodnji ulja. Početak izvoza se očekuje već  krajem juna.

Rade Antić, predsednik fabričkog Samostalnog sindikata  je rekao da je predvidjeno da kruševačka fabrika od austrijskog partnera dobije bankarsku garanciju na 500 000 evra  za koje bi fabrika mogla da napuni oko 500 000 litara ulja.

Kruševačka Fabrika ulja je bila privatizovana 2004. godine i to tako što je otkupljena na trećem tenderu za 30 000 evra,od strane Božina Milićevića, jednog privrednika iz tog grada. Tada je naziv ove fabrike promenjen u Plima M, a naziv je ponovo vraćen kada je ugovor o privatizaciji raskinut 2011. godine.

Za sada fabrika funkcioniše tako što nabavku sirovina obezbedjuje od bankarskih garancija koje daju kupci. Trenutno se u fabrici puni ulje za partnera iz Makedonije na čemu je angažovano 50 od postojećih 160 radnika.

Ako bi saradnja sa austrijskom kompanijom ostala dugoročna moguće je da bi ta kompanija omogućila dva miliona evra za nabavku sirovina od čega bi moglo da se proizvodi 10 miliona litara ulja godišnje, a fabrika bi tme bila upošljena narednih šest do sedam meseci.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum