Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Startuje serijska proizvodnja Fiat-a 500L u Kragujevcu

Startuje serijska proizvodnja Fiat-a 500L u Kragujevcu

Model „Fiat 500L“ iz Kragujevca bi od danas trebalo da se proizvodi za internacionalno tržište, a od momenta promocije novog modela sa trake je sišlo više stotina automobila koji će sa zaliha biti ponuđeni kupcima, prevashodno u evropskim zemljama.

Početak zvanične proizvodnje za svetsko tržište, za razliku od dosadašnje, znači da je nadležni odbor u Fiat-ovoj centrali u Torinu dao „zeleno svetlo“ da od automobila pod određenim rednim brojem, startuje serijska proizvodnja novog modela.

Kompanija Fiat automobili Srbija do kraja godine bi trebalo da proizvede do 30.000 automobila, dok bi naredne sa traka sišlo oko 160.000. U 2013. u kragujevačkoj fabrici startuje i proizvodnja tog modela sa sedam sedišta, koji će iz pogona najverovatnije izlaziti sa oznakom „Fiat 500 LX“, ali se za sada ne zna koliki će biti obim te proizvodnje. Ono što se zna, jeste da je generalni direktor grupacije Fiat Chrysler Serđo Markione najavio da će model sa sedam sedišta početkom 2014. biti ponuđen i kupcima na američkom tržištu.

Izvor: Danas

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum