Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Slovenački poznati brend čokolade "Gorenjka" na prodaju

Slovenački poznati brend čokolade "Gorenjka" na prodaju

Prodaje se poznati brend čokolade „Gorenjka“ koja je u vlasništvu Slovenačke prehrambene kompanije „Žito“.

Kupci se pre svega očekuju iz naše okoline odnosno sa područja bivše SFRJ, jer je i sam brend poznat još iz tog doba, gde prodavac može da računa na neku dozu nostalgije i željom za povratak u detinjstvo.

Naime, "Gorenjka" je osnovana kao porodično preduzeće Adolfa Zavratnika, davne 1922. godine u Lescama, zatim je posle Drugog Svetskog rata fabrika oduzeta vlasniku i predata državnoj industriji „Šuma“ u Ljubljani, a potom prehrambenom preduzeću „Žito“ kojem i danas pripada.

Za sada se samo nagadja ko bi mogao da bude sledeći vlasnik. Kao potencijalni kupci spominju se „Zvečevo“, „Kraš“, „Soko Štark“, „Swisslion  Takovo“ i „Pionir“.

Pošto je prodaja tek objavljena trebaće još vremena da se potencijalni kupci dobro informišu i razmotre da li investirati u ovaj brend. Inače, procenjuje se da je ova investicija vredna izmedju 5-7 miliona evra.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum