Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Novosadska mlekara se zatvara, ali nijedan radnik nije dobio otkaz

Novosadska mlekara se zatvara, ali nijedan radnik nije dobio otkaz

Direktorka za korporativne poslove Danube Food group je danas izjavila kako zapravo nijedan radnik u „Novosadskoj mlekari” nije dobio otkaz.

Zatim je dodala da se prilikom anketiranja 76 radnika koji su radili u zatvorenom pogonu Novosadske mlekare, njih 45 izjasnilo da bi nastavilo da radi ili u proizvodnom pogonu u Beogradu u Padinskoj Skeli ili u Mlekari Subotica, njih  8 je uzelo otpremninu, a 23 će se izjasniti do četvrtka.

Zaposlenima koji se ne izjasne za nastavak rada na jedan od navedenih načina, status će biti rešen u skladu sa zakonom, uz isplatu otpremnine koja znatno prevazilazi otpremine propisane zakonom i granskim kolektivnim ugovorom.

Ovom opcijom o izjašnjavanju smo dokazali, rekla je Glumac, da je DFG jedna od retkih kompanija koja u situaciji neracionalne proizvodnje, zbog koje je i došlo do zatvaranja pogona, mi nudimo radnicima izbor.

Prirodno je da se vrši koncentracija proizvodnje na što manjem broju proizvodnih pogona da bi bili efikasniji, a pri tome se ne otpuštaju radnici.

„Želim još da napomenem da je Salford od dolaska na srpsko tržište u samo jednu od svojih kompanija, konkretnije u Imlek uložio više od 120 miliona eura sa ciljem obezbeđivanja što boljih uslova za rad svojim zaposlenima i kvalitetnih krajnjih proizvoda za svoje potrošače. Zbog svega ovoga nije nam jasno otkud i zašto je došlo do tolikog dizanja prašine kada mi obezbeđujemo svim radnicima nastavak rada“, istakla je Svetlana Glumac.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum