Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Saopštenje kompanije Henkel Srbija povodom incidenta u Rasini

Saopštenje kompanije Henkel Srbija povodom incidenta u Rasini

Povodom medijskih izveštaja o incidentu u Rasini, da je kompanija Henkel Srbija odgovorna za uginuće ribe u toj reci, želi da obavesti javnost o sledećem:

Henkel je čvrsto posvećen održivosti. Naši globalni programi su zasnovani na globalnim uniformnim standardima bezbednosti, zdravlja i očuvanja životne sredine (SHE - Safety, Health, Invironment / Bezbednost, Zdravlje, Zaštita životne sredine).

SHE standardi, kao i naši društveni standardi, primenjuju se u svim našim objektima. Kroz naš program interne revizije, garantujemo primenu tih standarda u proizvodnim procesima. Takođe, sastavni deo primene SHE standarda, u kompaniji Henkel Srbija, predstavlja sprovođenje svakodnevnih analiza otpadnih voda, dok se detaljne analize sprovode kvartalno.

Svim analizama i dodatnim proverama koje je kompanija Henkel Srbija preduzela posle medijskih objava tokom proteklog vikenda, isključuje se svaka mogućnost da je incident mogao da bude izazvan ili da je u bilo kakvoj vezi sa proizvodnim procesima u našoj fabrici.

Dokaz o posvećenosti kompanije Henkel Srbija održivom poslovanju je validna potvrda njenog sistema upravljanja, koji sadrži internacionalne standarde ISO 14001 (upravljanje zaštitom životne sredine), 9001 (upravljanje kvalitetom), 50001 (upravljanje energijom) i OHSAS 18001 (upravljanje bezbednošću na radu). Pored toga, realizovan je značajan broj investicija usmerenih ka zaštiti životne sredine, dok ukupna vrednost tih investicija iznosi nekoliko miliona evra.

Takođe bismo želeli da naglasimo da, uprkos medijskim naslovima, mi do ovog trenutka još uvek nismo primili nikakav zvaničan dokument od nadležnih institucija.

Pogledajte još

• Korisne informacije

• Šta je Retail Serbia?

• Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.

ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas