Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Hrvatska kompanija "Agrokor" zainteresovana za preuzimanje "Univerexporta"

Hrvatska kompanija "Agrokor" zainteresovana za preuzimanje "Univerexporta"

Hrvatska kompanija “Agrokor“,  u čijem je vlasništvu i trgovinski lanac „Idea“, zainteresovan je za preuzimanje jednog od vodećih trgovinskih lanaca na području Vojvodine „Univerexport“.

Zainteresovanost i namera za kupovinu otkriveni su već prilikom prvih razgovora izmedju ove dve kompanije, a u medjuvremenu „Agrokor“ je ozbiljno analizirao i istraživao „Univerexport“.

Postoje podaci iz 2009. godine koji govore da je  „agrokor“ tada u srpskoj trgovini preko lanca „idea“ imao oko 8,3 posto učešća sa 101 prodavnicom, a danas taj broj je porastao na preko 160 objekata i trenutno je zaposleno 4.500 radnika.

U 2011. godini „Idea“ je imala prihode od oko 475 miliona evra, a učešće na tržištu je iznosilo 15 posto, sa druge strane učešće „Univerexporta“ trenutno iznosi oko 4 posto.

Čak i nakon prodaje „Maxi“ –ja, Univer je ostao najveći trgovinski lanac na domaćem tržištu.

Kada bi Agrokor preuzeo Univerexport, udeo te kompanije bii se znatno povećao i tada bi se približio kompaniji Merkator, čiji udeo iznosi oko 22 posto.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum