Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Preraspodela vlasništva unutar Danube Foods prenosom Bambijevih akcija na Imlek

Preraspodela vlasništva unutar Danube Foods prenosom Bambijevih akcija na Imlek

Obavljena je prva transakcija prenosa dela Bambijevih akcija na Imlek.

Naime, prekjuče je na Beogradskoj berzi kompanija „Imlek“ kupila 10 posto akcija konditorske industrije „Bambi Banat“ i to po ceni od 738 miliona dinara.

Najverovatnije je u pitanju preraspodela akcija unutar “Danube Foods Group” (DFG), koja je prethodno i najavljena kao deo plana o konsolidaciji kompletnog biznisa u okviru “Imleka”.

Kako je najavljeno ovakve transakcije će se nastaviti, a sledeći korak je to isto učiniti i sa “Subotičkom mlekarom”.

Tog dana na Beogradskoj berzi promet akcija i obveznica dostigao je 798.456.599 dinara,  a najviše je doprinelo trgovanje akcijama “Bambi Banata” u vrednosti od 738.225.500 dinara.

Prema podatcima Centralnog registra, 59,59 posto Bambijevih akcija je u vlasništvu DFG, u okviru koje posluju Bambi,Imlek i Subotička mlekara, zatim sledi banka ”Intesa” sa 10 posto akcija, zatim kompanija “Claycroft Limited” sa 6,49 posto, pa tek onda i sam “Bambi Banat” sa 5 posto.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum