Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Mlekara Subotica na tržište Evropske unije mesečno izveze 50 tona mlečnih proizvoda sa dužim rokom trajanja

Mlekara Subotica na tržište Evropske unije mesečno izveze 50 tona mlečnih proizvoda sa dužim rokom trajanja

Jedina koja je medju srpskim mlekarama dobila dozvolu za izvoz u EU je „Mlekara Subotica“. Ona mesečno izveze 50 tona mlečnih proizvoda sa dužim rokom trajanja, kao što su kajmak, feta sir, jogurt...

Direktor ove kompanije Milan Grujić je rekao da planiraju da u 2012. godini proizvedu 60 miliona litara mleka, a u prvih pet meseci  dnevni prosek im je iznosio 175.000 litara.

Na tržište Evropske unije mlekara Subotica izvozi oko pet posto proizvodnje, od kako je dobila dozvolu 16.11.2010. Grujić je dodao i da je za dobijanje ovakve dozvole bilo potrebno oko godinu dana, ali da je mnogo teško naći kupca sa takvog tržišta.

U Sloveniji se njihovi proizvodi prodaju u Merkatoru i Šparu, a u Austriji samo u lokalnim radnjama. Naravno cilj je početi prodaju u nekim većim trgovinskim lancima i potpisati ugovore sa njima.

Takodje imaju u planu da izadju na tržište Varšavske ili Londonske berze i to zajedno sa Imlekom, mada nije isključena mogućnost prodaje i neke od Salfordovih mlekara.

Najavljeno je i povećanje otkupne cene mleka od prvog avgusta. Ono će naravno zavisiti od količine i kvaliteta mleka, ali neće biti više od 1,60 dinara po litru.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum