Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Koncern Agrokor i američki „private equity“ ponudili za turski trgovinski lanac Migros 3,2 milijarde

Koncern Agrokor i američki „private equity“ ponudili za turski trgovinski lanac Migros 3,2 milijarde

Koncern Agrokor i američki „private equity“ fond Blekstoun su ponudili za turski trgovinski lanac Migros 3,2 milijarde dolara.

Koc, vlasnik Migrosa, obavestio je berzu u Istambulu da su pregovori o prodaji najvećeg turskog maloprodajnog lanca ušli u poslednju fazu, ali da sporazum još nije potpisan.

Trgovina deonicama Koc holdinga i Migrosa danas je bila suspendovana u očekivanju ovog saopštenja. Nakon što je ono objavljeno, trgovina je nastavljena a obe deonice beleže rast. 

Deonica Migrosa od početka godine oslabila je 17 posto, ali je to ipak manje od pada glavnog berzanskog indeksa Istambulske berze, koji je potonuo 24 odsto.

Holding Koc prodaje 51 posto udela u Migrosu, trenutne tržišne vrednosti od otprilike 2,8 milijardi dolara. Migros je najveći maloprodajni lanac na brzorastućem turskom tržištu, ima više od hiljadu supermarketa i diskontnih trgovina, uglavnom u Turskoj, ali i u Azerbejdžanu, Kazahstanu, Makedoniji, Kirgistanu i Rusiji.

Prema pisanju medija, konzorcijum Agrokora i Blekstouna je favorit za preuzimanje Migrosa, a analitičari kažu da bi ponuda od 3,2 milijadre dolara mogla da razočara manjinske deoničare, jer predstavlja svega 14 odsto iznad trenutne tržišne vrednosti.

 

Izvor: B92

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum