Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Slovenačka kompanija "Gorenje" gradi još jednu fabriku u Valjevu

Slovenačka kompanija "Gorenje" gradi još jednu fabriku u Valjevu

Pored svoje već postojeće fabrike u Valjevu, slovenačka kompanija „Gorenje“ gradi još jednu fabriku na oko 20 000 kvadratnih metara.

U Valjevu je već započeta izgradnja ove fabrike u kojoj će se proizvoditi rashladni uredjaji, a biće  zaposleno i 400 novih radnika.

Posebno zadovoljstvo zbog započete investicije izjavio je ministar Dinkić, a prema ugovoru država je obezbedila podsticaje u iznosu od 10 000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

Dinkić je takodje dodao da proizvodnja u Valjevu beleži rekord i da proširenje stiže u pravi čas.

On je još pozvao sve lokalne samouprave koje žele da slede primer Valjeva, da oslobode investitore plaćanja odredjenih taksi i naknada jer će im se to višestruko vratiti kroz budžet.

Za sada je plan da se fabrika stavi pod krov do sredine novembra, a da se sa probnom proizvodnjom počne od 15. januara. Konačno, puna proizvodnja se očekuje od 1. februara.

U planu je da se postigne proizvodnja od milion rashladnih uredjaja godišnje, na šta je ministar dodao da je takodje bitno što će se proizvedena roba uglavnom izvoziti.

Kompanija „Gorenje“ koja pored postojeće fabrike u Valjevu, koja ima 680 zaposlenih, ima i fabrike u Staroj Pazovi i Zaječaru, a sa budućom fabrikom u Valjevu, u Srbiji će u proizvodnji gorenjevih fabrika biti zaposleno 1500 ljudi.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum