Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Opšta stopa PDV-a će biti 20 odsto od 1. oktobra

Opšta stopa PDV-a će biti 20 odsto od 1. oktobra

Izmenama Zakona o PDV-u koji je juče usvojila skupština Srbije, opšta stopa poreza na dodatu vrednost (PDV) biće od 1. oktobra povećana sa 18 na 20 odsto, a niža stopa, od 8 odsto biće primenjivana na osnovne životne namirnice.

Izmenama zakona povećan je i cenzus za obavezno uključivanje u sistem PDV-a i to sa četiri na osam miliona dinara prometa na godišnjem nivou.

Sa novim zakonom mala i srednja preduzeća imaće mogućnost od 1. januara sledeće godine da PDV plaćaju tek kada robu naplate, a Vlada Srbije očekuje da će izmene Zakona o PDV-u povećati prihode budžeta za 6,7 milijardi do kraja ove godine, a u 2013. za 33,8 milijardi dinara.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum