Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Više cene uzrokovale manju prodaju naftnih derivata

Više cene uzrokovale manju prodaju naftnih derivata

Zbog većih akciza i PDV-a, dizel poskupljuje do devet, a benzin tri dinara. I trenutne cene su smanjile broj kilometara koji vozači prelaze, a gorivo se sve češće sipa za najviše 1.000 dinara tako da se očekuje da će dodatno poskupljenje napraviti još veći udar na prodaju goriva.

Ovo očekivanje je potvrđeno i statistikom da je promet naftnim derivatima u ovom polugođu manji za 10% u odnosu na prethodnu godinu.

Naftne kompanije već prave kalkulacije maloprodajnih cena i poskupljenja su neminovna. Prevoznici mogu da računaju na povraćaj akciza. Zbog većih akciza i PDV-a litar dizel-goriva biće skuplji na pumpama od 7 do 9 dinara, auto- gasa od 8 do 10 dinara, dok se cena benzina uvećava samo za iznos PDV-a, a to je oko tri dinara.

Očekuje se da maloprodajne cene na benzniskim pumpama neće podići baš odmah prvih dana oktobra, jer od prošle nedelje, cena sirove nafte pada, a dinar jača.
Uvek aktuelne cene goriva moćete pronaći na Retail Serbia Portalu: 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum