Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Američka kompanija Dow Chemical najavila zatvaranje 20 fabrika i ukidanje 2.400 radnih mesta

Američka kompanija Dow Chemical najavila zatvaranje 20 fabrika i ukidanje 2.400 radnih mesta

Velika poznata američka kompanija Dow Chemical se odlučuje na veoma veliki korak u svom poslovanju. Naime, ova kompanija je zbog želje za smanjenjem troškova najavila zatvaranje 20 fabrika širom sveta, što nosi i otpuštanje 2.400 radnika.

U planu je da se zatvore fabrike u sledećim gradovima: Tessenderlou (Belgija), Delfzijlu (Holandija), Ribaforadi (Španija), Birch Valeu ( Britanija), Kina Uri (Japan), Midlandi i Solunu (Amerika).

Kompanija očekuje da na ovaj način može uštedeti 500 miliona dolara godišnje do 2014. godine, a dodatnih 50 miliona dolara planira da uštedi  smanjivanjem kapitalnih investicija na programe koje više ne smatra prioritetnim.

Izvršni direktor ove kompanije je rekao da su svesni koliko su ove mere teške ali i smatra da su neophodne kako bi se štedljivo poslovalo, naročito u Evropi.

Zatim je dodao da će kompanija nastaviti finansiranje projekata na tržištima na kojima mogu izgraditi čvrstu poziciju i ostvariti solidne marže.

Posebno je naglasio i da su i dalje tu prisutni i ogranci ove velike kompanije, Dow AgroSciences i Dow Electronics Materials, kao i da postoji zajedničko ulaganje u Sadaru u Saudijskoj Arabiji i Američkoj obali Meksičkog zaliva.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum