Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Srbija dobija fabriku za reciklažu PET ambalaže

Srbija dobija fabriku za reciklažu PET ambalaže

Po prvi put Srbija dobija fabriku za reciklažu PET ambalaže.

Kamen temeljac za izgradnju ove fabrike postavljen je u Mladenovu kod Bačke Palanke, gde će se nalaziti ova fabrika koja će omogućiti zapošljavanje 50 novih radnika.

Vlasnik ovog postrojenja je preduzeće "Greentech" iz Novog Sada, oni planiraju da u prvoj polovini 2013. godine realizuju investiciju koja ukupno iznosi 5 miliona evra.

Novac će biti uložen u izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda, nove proizvodne hale, instalaciju linija za vruće pranje boca i za izgradnju nove fabrike Vacurema tehnologije po principu “iz flaše u flašu”.

R-PET granulat se sada nabavlja isključivo iz uvoza, on se koristi kao zamena za originalni granulat za izradu PET pretformi.  Uz pomoć ove fabrike u Srbiji će prvi put biti moguće reciklažom otpadne plastične ambalaže dobijati finalni proizvod.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum