Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Švajcarska kompanija Maus Freres kupuje preostale akcije Lakoste

Švajcarska kompanija Maus Freres kupuje preostale akcije Lakoste

Francuski „Lakost“ će u potpunosti pripasti švajcarskoj kompaniji „Maus Freres Group“.

Naime, kompanija Maus Freres je do sada bila vlasnik 35 odsto akcija kompanije Lakost, a sada su najavili da će otkupiti ostatak akcija u vrednosti od milijardu evra, i tako postati stopostotni i jedini  vlasnik ovog poznatog brenda.

Sofi Lakost Duranel, predsednica kompanije „Lakost“  je rekla da se na ovakav korak odlučila jer je imala sukob sa ocem oko preuzimanja ove kompanije, kada je i odlučio da 30 odsto svojih akcija proda kompaniji „Maus Freres“.

Takodje je najavila da će upravo tim povodom i ona deo svojih akcija ustupiti kompaniji „Maus Freres“.

Ova švajcarska kompanija je osnovana 1902. godine, a osnovali su je porodice Maus i Nordman. Maus Freres poseduje oko desetak poznatih brendova, tako da uliva poverenje da će i „Lakost“-a opstati i dalje se razvijati.

U 2011. godini kompanija Maus Freres ima 22000 zaposlenih i ostvarila je poslovne rezultate u vrednosti od 5,3 milijardi švajcarskih franaka.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum