Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Slovenačka kompanija Mercator ponovo na prodaju

Slovenačka kompanija Mercator ponovo na prodaju

Najveći slovenački trgovinski lanac Merkator je ponovo na prodaju, a kompanija Agrokor je najizgledniji kandidat za njegovu kupovinu.

Savetnik konzorcijuma prodavaca trgovačkog lanca, društvo ING, već je sastavilo popis potencijalnih kandidata na kome se nalazi čak 28 kompanija.

Među najpoznatijima  su:  Aldi, Billa, Tesco, Wall-mart, a po mišljenju ING-a u prodaju će se uključiti i Agrokor, koji će ujedno biti i glavni konkurent za preuzimanje ovog trgovinskog lanca.

Vrednost Merkatorove deonice znatno je pala od Agrokorove ponude prošle godine. Tada je hrvatski konzorcijum nudio 221 evro za akciju, dok je sada cena na berzi 116 evra.

Slovenački portal piše da najviše šanse za sklapanje posla ima Agrokor, i da je jedan od razloga to što se promenio stav slovenačkog političkog vrha u kome više ne vlada mišljenje da je zadržavanje Merkatora u slovenačkom vlasništvu nacionalni interes.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum