Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti "Koncern Swisslion Takovo vredi milijardu evra"

"Koncern Swisslion Takovo vredi milijardu evra"

Vlasnik koncerna Svislajon Takovo Rodoljub Drašković kaže da je vrednost te prehrambene kompanije veća od milijardu evra i dodao da Svislajon Takovo trenutno posluje bez kredita.

On kaže da koncern ne planira kupovinu neke firme u Hrvatskoj i Sloveniji, jer je isplativije graditi nove fabrike nego obnavljati postojeće. Drašković je istakao i da namerava da se posveti razvoju prehrambene industrije i da gradi fabrike i ulaže u savremenu tehnologiju opreme.

Vlasnik Svislajon Takova je najavio da će uskoro biti završen projekat za izgradnju savremene fabrike za preradu mleka koja će u prvoj fazi koštati 15 miliona evra. "Ceo projekat bi trebalo da zaživi 2008. godine, a naredne tri godine proširićemo mlečni asortiman, a to su sve vrste voćnog jogurta, specijalnih sireva, pa čak i linije sladoleda", kazao je Drašković.

On je najavio i da planira da proširi delatnost i na preradne kapacitete vode i vina, s obzirom na to da je vlasnik Agroploda iz Makedonije i da tamo ima izvore mineralne vode.

Prema rečima Draškovića, kada je Svislajon pre četiri godine kupio Takovo iz Gornjeg Milanovca produktivnost u toj kompaniji je "bila ispod svakog nivoa".

"Obaveza nam je bila da uložimo 30 miliona evra, a do sada smo investirali 60 miliona evra. Od gubitka koji su 2003. godine bili 13,5 miliona evra, u 2007. smo stigli do profita od 11 miliona evra", rekao je on.

 

Drašković je istakao da je za četiri godine izvoz povećan osam puta, produktivnost pet puta, a zarade skoro tri puta, da su izgradjeni novi objekti koji su opremljeni savremenom tehnologijom.

Izvor 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum