Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Ministarstvo poljoprivrede predlaže bescarinski uvoz i zabranu izvoza pšenice

Ministarstvo poljoprivrede predlaže bescarinski uvoz i zabranu izvoza pšenice

Ministarstvo poljoprivrede predložiće Vladi Srbije da radi smirivanja rasta cene pšenice na tržištu omogući bescarinski uvoz 200.000 tona pšenice i produži zabranu izvoza za još tri meseca, odnosno do naredne žetve, izjavio je državni sekretar u tom ministarstvu Danilo Golubović. Prema njegovim rečima, vlada bi te predloge trebalo da razmatra već u toku naredne nedelje. On je objasnio da je pšenica neravnomerno raspoređena na tržištu i koncentrisana kod manjeg broja ljudi i da je cilj tog uvoza da se aktiviraju domaće zalihe pšenice koja je u skladištima i čeka višu cenu.

Zahvaljujući informaciji o mogućoj državnoj intervenciji na tržištu pšenice, na Produktnoj berzi u Novom Sadu je pri ovonedeljnom trgovanju hlebnim žitom došlo do stabilizacije, a zatim i pada cene, čak i na 22,50 dinara za kilogram, bez poreza na dodatu vrednost.

Izvor: Glas javnosti 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum