Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Postignut dogovor o Panevropskom naftovodu

Postignut dogovor o Panevropskom naftovodu

Ministri energetike Srbije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije i Italije potpisaće Ministarsku izjavu o naftovodu Konstanca-Trst. Predstavnici Srbije, Hrvatske, Italije, Rumunije i Europske Komisije dogovorili su se u Briselu o učešću nacionalnih kompanija u zajedničkoj Kompaniji za razvoj projekta izgradnje Panevropskog naftovoda (PEOP) Constanza - Trst. Ukupna dužina naftovoda će biti oko 1.230 km, a preliminarne procene pokazuju da će optimalni kapacitet naftovoda biti oko 60 miliona tona sirove nafte godišnje, pri čemu će vrednost investicije iznositi oko 2,2 milijarde dolara.

Završetak Panevropskog naftovoda očekuje se posle 2011. godine. Panevropski naftovod je važan projekat kojim se predviđa snabdevanje evropskog tržišta naftom iz kaspijskog regiona, a trasa tog regionalnog infrastrukturnog objekta vodi od rumunske luke Konstanca na Crnom moru preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Transalpskog naftovoda u Trstu i dalje do italijanskih i evropskih rafinerija. U Briselu je doneta odluka da sedište zajedničke kompanije za razvoj naftovoda bude u Londonu.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum