Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Regionalni centar Krafta se seli u Beograd

Regionalni centar Krafta se seli u Beograd

Multinacionalna kompanija Kraft će u Srbiji do kraja iduće godine napraviti regionalni centar za države bivše SFRJ i Albaniju, izjavio je predstavnik jedne od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju hrane. Direktor Krafta za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju Aleksandar Rašković rekao je za beogradski Ekonomist magazin da će centrala do jula biti preseljena iz Beča u Beograd, a da će do kraja 2009. biti prebačen i centralni magacin, koji se sada nalazi u Austriji. Kraft neće odustati od plana da u Srbiju preseli regionalni centar zbog trenutne politicke situacije u Srbiji, posle proglašenja nezavisnosti Kosova, jer je ovo situacija koju smo predvideli kad smo o tome odlucivali , rekao je Rašković.

 

Prema njegovim rečima, u Kraftu veruju da će bunt splasnuti za nedelju-dve i da će se cela država okrenuti Evropskoj uniji i ekonomskom napretku.

Smeštanje regionalnog centra u Srbiju značilo bi i smanjenje carina koje su trenutno 30 odsto na konditorske proizvode, pa je nasa roba utoliko skuplja ovde nego, recimo, u Nemačkoj , rekao je Rašković. Cene će, kako je istakao, biti niže, što je dobro za potrosace, ali i za srpske konditore, jer prevelika carinska zastita može suviše da ih opusti, umesto da se fokusiraju na to kako da proizvode plasiraju na tržišta poput zapadne Evrope . Oni moraju da budu konkurentni i izvozno orijentisani, a ne uljuljkani na malom domaćem trzistu , rekao je Aleksandar Rašković za Ekonomist magazin. Multinacionalna kompanija Kraft vlasnik je velikog broja poznatih prehrambenih svetskih brendova, među kojima su čokolade milka i toblerone (Tablerone) i kafa jakobs (Jacobs).

Izvor

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum