Unilever donacija

1 godinu 6 meseci pre #1173 od Zarko
Zarko je napravio novu temu: Unilever donacija
Zahvaljujući donaciji kompanije Unilever, Srednja zanatska škola iz Rakovice je dobila dva nova toaleta, nakon kompletne rekonstrukcije sanitarnih čvorova, čime su značajno unapređeni higijenski uslovi u ovoj školi koju pohađa oko 240 učenika sasmetnjama u razvoju i učenju.Obnova toaleta Srednje zanatske škole je nastavak kampanje „Higijena za čistu peticu“ kojom kompanija Unilever i brend „Domestos“ nastoje da pomognu unapređenjuhigijenskih standarda u školama u Srbiji.

„Kompanija Unilever, globalno i u Srbiji, ima višegodišnju tradiciju ulaganja u lokalnu zajednicu, a posebnu pažnju posvećujemo promovisanju značaja brige o higijeni, naročito kod dece školskog uzrasta. U prethodnom periodu smo kroz kampanju „Higijena za čistu peticu“ donirali “Domestos” proizvode za čišćenje i održavanje higijene zaviše od 1200 osnovnih škola u Srbiji“kaže Dobrivoje Milovanović, direktor kompanije Unilever Beograd. „Raduje nas što što smo pomogli upravo Srednjoj zanatskoj školi koja na poseban način brine o svojim đacima i koju deca doživljavaju kao drugi dom“, dodaje Milovanović.

Projekat rekonstrukcije sanitarnih prostorija Srednje zanatske škole iz Rakovice odvija se u dve faze. U prvoj fazi, koja je okončana u roku od mesec dana, u potpunosti su obnovljena dva toaleta, a vrednost izvedenih radova je oko dva miliona dinara. Druga faza je planirana za sledeću godinu i njenim završetkom će svi sanitarni čvorovi u školi biti rekonstruisani.
„Veoma smo zahvalni kompaniji Unilever što se odazvala na naš poziv za pomoć. Ova akcija je doprinela da sada u školi imamo zdravije higijenske uslove, što je izuzetno važno ako imamo u vidu da deca ovde provode veći deo dana“ – kaže Milovan Marković, direktor Srednje zanatske škole i dodaje „Veliki broj škola u Srbiji je u jako lošem stanju, bez finansijskih sredstava za obnovu. Nadam se da će ova akcija, kao dobar primer partnerstva, motivisati i druge kompanije da usmere više pažnje upravo ka ovom značajnom pitanju“.

U skladu sa svojom misijom društvene odgovornosti, kompanija Unilever kroz poslovne aktivnosti konstantno doprinosi razvoju lokalne zajednice. Kroz kampanju „Higijena za čistu peticu“, Unilever i brend „Domestos“ doprinose ukupnom podizanju svesti o važnosti održavanja higijene i pomažu školama da nivo čistoće bude zadovoljavajući.