Pepsico program podrške brendovima u nastajanju

11 meseci 4 nedelja pre #1383 od Zarko
Zarko je napravio novu temu: Pepsico program podrške brendovima u nastajanju

Kompanija PepsiCo je pozvala preduzetnike iz cele Evropeda učestvuju u PepsiCo Nutrition Greenhouse inkubatorskom programu kreiranom sa ciljem da neguje rast brendova u nastajanju a koji su usredsređeni na zdravu ishranu i zdrav način života, kada je u pitanju industrija hrane i pića.

Ovaj novi program u središte pažnje stavlja proizvode namenjene potrošačima u Evropi i nastoji da prepozna doosam pionirskih brendova u oblasti ishrane. Svaka od odabranih kompanija će dobiti donaciju u iznosu od 25.000 evra i priliku za učešće u šestomesečnom inkubatorskom programu putem virtuelnih i događaja sa ličnim prisustvom, uključujući i povezivanje sa predstavnicima PepsiCo-a, čija ekspertiza može da im pomogne u prevazilaženju tržišnih izazova u cilju ostvarivanja rasta.

Odabrane kompanije će dobiti priliku za partnerstvo sa PepsiCo stručnjacima koji rade na brendovima poput Quaker-a, Alvalle, Naked iTropicane, a koji će im pomoći da realizuju sopstveni tržišni potencijal. Na kraju programa, pobednička kompanija će biti nagrađena sa 100.000 evra u cilju daljeg razvijanja poslovanja. Prihvatanjem donacije, pobednik produžava ekskluzivna prava sa kompanijom PepsiCo za period od šest meseci kako bi se ulaganje nastavilo na osnovu međusobno dogovorenih uslova.

PepsiCo Nutrition Greenhouse program je deo PepsiCo-ve opredeljenosti da se okrene inovacijama i saradnji sa preduzetnicima i inovatorima koji pomažu oblikovanju industrije hrane i pića. Huan Ignasio Amat, potpredsednik za hranu u kompaniji PepsiCo, za područje Zapadne Evrope i Podsaharske Afrikei lider projekta, istakao je: „Godine 2006 PepsiCo je počeo svoj put ka transformaciji načina na koji posluje, tako da ostvaruje snažne finansijske rezultate, ali na način koji je osetljiv prema društvenim potrebama. Takav poslovni pristup nazivamo Poslovanje sa svrhom, a ono uključuje i fokus na transformaciju portfolija proizvoda i ponudu zdravih opcija“.

PepsiCo Nutrition Greenhouse će se fokusirati na pomoć brendovima u nastajanju tako da ostvare svoj tržišni potencijal pružajući optimizovano vođenje brenda, razvoj proizvoda, upravljanje lancem snabdevanja, pridobijanje kupaca idistribuciju. Program je usmeren i na rešavanje problema ranih faza razvoja biznisa kao što su planiranje poslovanja, strukturisanje kompanije i prikupljanje sredstava.

O kompaniji PepsiCo
Potrošači u više od 200 zemalja širom sveta milijardu puta dnevno uživaju u PepsiCo proizvodima. Svojim portfoliom hrane i pića koji obuhvata Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana, PepsiCo je ostvario više od 63 milijarde dolara neto prihoda u 2016. godini. PepsiCo portfolio obuhvata širok spektar hrane i pića, uključujući i 22 brenda koja pojedinačno generišu više od milijardu dolara na godišnjem nivou u maloprodaji.

PepsiCo se rukovodi ‘Poslovanjem sa svrhom’ – fundamentalnim uverenjem da je uspeh naše kompanije neraskidivo povezan sa održivošću sveta koji nas okružuje.Mi verujemo u kontinuirano unapređenje proizvoda koje prodajemo, poslujući odgovorno prema planeti i osnažujući ljude širom sveta, čime PepsiCo kao uspešna globalna kompanija stvara dugoročnu vrednost za društvo i akcionare.