Devet godina Telenora u Srbiji

Telenor rodjendan
Uve Fredhajm Telenor

Kompanija Telenor obeležila je devetu godinu poslovanja na proslavi kojoj su prisustvovali predstavnici državnih institucija, Narodne banke Srbije, privrednog sektora, kao i veliki broj poznatih ličnosti.

Domaćin večeri bio je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji, koji je pozdravio goste i podsetio da Telenor na tržištu Srbije posluje od 2006. godine i da je od tada do danas investirao više od 340 miliona evra.

Samo u 2015. godini Telenor je do sada uložio 20 miliona evra u svoju Pametnu mrežu. U martu 2015. godine uveo je 4G mrežu i istovremeno nastavio sa širenjem 3G pokrivenosti, omogućavajući korisnicima pristup brzom internetu na širem geografskom području.

Telenor je otvorio Telenor banku koja danas ima više od 90.000 korisnika i najbrže je rastuća onlajn banka u regionu. U okviru strateške ambicije „Internet za sve“, uspešno je podržao 28 projekata društvene odgovornosti i doprineo razvoju digitalnih platformi u obrazovanju, zdravstvu i ekologiji.
Telenor Srbija deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima 192 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra. Sa 3,1 milion korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija. Ova kompanija ima 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih, dok Pametna mreža pokriva 85 odsto stanovništva.

Pripremio: Žarko Grozdanić