Ekskluzivno: SUPERNOVA stiže u Kragujevac, Niš i Zrenjanin

Supernova

Austrijska kompanija SUPERNOVA planira da tokom sledeće godine u Srbiji otvori najmanje tri trgovačka centra.

Prema planu, prvi u nizu gradova u kojima će biti izgrađeni centri su Kragujevac, Niš i Zrenjanin.

U Kragujevcu kompanija planira da izgradi centar na 13.100m2, dok će površina prodajnog prostora biti 8.500m2, i raspolagaće sa 642 parking mesta. Budući objekat nalaziće se na adresi Kraljevačkog bataljona 40, koja se nalazi na glavnom tranzitu, sto je svakako dobar potez austrijanaca. Građanima Kragujevca i okolnih mesta u ponudi će biti supermarket, prodavnice građevinskih materijala, garderobe i drugih.

Drugi trgovački centar Supernova planira da izgradi u Nišu na Bulevaru Nikole Tesle, koji vodi od autoputa do centra grada. Na zemljišnoj površini od 35.200m2 planirana je izgradnja centra na 12.400m2. Prema projektu posetiocima će biti na raspolaganju i 415 parking mesta. U sklopu centra planiran je veliki supermarket, prodavnice odeće, obuće, parfimerije, bele tehnike i drugih.

Zrenjanin je takođe u planu Supernove da igradi trgovački centar. Ovaj grad će dobiti nešto manji centar od prethodna dva, pa će tako na zemljišnoj površini od 17.000m2 podići objekat na 5.800m2 prodajnog prostora. Centar će raspolagati sa 224 parking mesta i nalaziće se na raskrsnici ulica 9. Januara i Bulevara Veljka Vlahovića, koja se nalazi u Zrenjaninu i vodi ka Novom Sadu. I u ovom centru predviđena je izgradnja supermarketa, ali i prodavnice odeće, obuće, parfimerije i drugih.

Supernova je osnovana 1994 godine. Do sada je izgradila više od 40 shopping centara u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. Kompanija planira da joj Srbija bude sledeće tržište na kome će poslovati, a izgradnja i otvaranje prvih centara planiran je do kraja sledeće godine. Zanimljivo je da Supernova kao glavne zakupce u svojim centrima ima kompanije poput Spar-a, Muller-a, OBI-a, KiK-a koje još uvek ne posluju na srpskom tržištu a čiji bi dolazak u svakako povećao konkurentnost.

Pripemio: Žarko Grozdanić