Erste Grupa ulaže 39 milona evra u novi poslovno - maloprodajni objekat u Beogradu

sirius 1

Erste Grupa je u prisustvu gradskih i drugih zvaničnika, kao i poslovnih partnera svečano obeležila početak izgradnje prve faze poslovnog kompleksa Sirius Offices koji će se nalaziti na uglu Bulevara Milutina Milankovića i ulice Antifašističke borbe u Beogradu.

Ovaj poslovni prostor u čiju će prvu fazu gradnje biti investirano 39 miliona evra, obuhvataće 18.500 bruto* kvadratnih metara poslovnog prostora, lokale i prodavnice, dok će u podzemnim garažama biti 230 parking mesta.

Postavljen u poslovnom delu Novog Beograda, gde je infrastrukturno odlično povezan sa drugim delovima grada, poslovni kompleks Sirius Offices gradiće se u dve faze. U planu je i druga faza izgradnje dodatnih 12.500 bruto kvadratnih metara i 160 parking mesta. Kraj izgradnje prve faze planiran je za mart 2017. godine kada će zgrada dobiti i svoje prve korisnike. Vodeća ideja Sirius projekta jeste ekološka održivost, pa će tako prostor biti izgrađen po najvišim ekološkim standardima kako bi pružio idealne radne uslove i optimizovao troškove korisnika. Poslovni kompleks gradiće se u skladu sa BREEAM** sertifikacijom i odlikovaće ga najviši ekološki standardi, visoka energetska efikasnost, minimalna potrošnja energije za hlađenje i grejanje, a tokom gradnje biće korišćeni reciklažni materijali. Izvođač radova biće građevinski koncern Strabag, koji će osigurati gradnju kompleksa u skladu sa najvišim standardima.

„U proteklih 15 godina austrijske kompanije su kroz različite projekte u Srbiju investirale 2,8 milijardi evra i samim tim Austrija se nalazi na prvom mestu stranih investitora u Srbiji. Erste Grupa sa svojim iskustvom u oblasti pružanja finansijskih usluga dugim skoro 200 godina stečenim širom zemalja centralne i istočne Evrope, izgradnjom kompleksa Sirius Offices u Beogradu počinje još jedan uspešan projekat čija će vrednost u prvoj fazi biti 39 miliona evra. Beograd velikom brzinom postaje centar biznisa u regionu i mi verujemo u njegov dalji razvoj, a sigurni smo da će naš novi projekat biti podjednako uspešan kao i naše dosadašnje poslovanje u Srbiji“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Erste Group Immorent, Ričard Vilkinson.

„U susret početku izgradnje poslovnog kompleksa Sirius Offices, doniraćemo 10.000 evra Domu Bežanijska kosa koji posluje u okviru Gerontološkog centra Beograd. Veliki broj korisnika usluga ovog doma aktivno je učestvovao u izgradnji Novog Beograda i upravo su oni zaslužni za to što mi danas imamo priliku da nastavimo sa daljim ulaganjima i gradnjom ovakvog kompleksa. Zbog toga im se zahvaljujemo“, dodao je Vilkinson.

Svoje ime poslovni kompleks dobio je po najsjajnijoj zvezdi na nebu, a koja zapravo predstavlja binarni sistem zvezda i po svom izgledu podseća na dve zgrade koje će biti izgrađene u okviru kompleksa Sirius Offices.

„Erste Grupacija na tržištu Srbije aktivno učestvuje u pružanju usluga i finansiranju privrede i stanovništva, a do sada smo u finansiranje nekretnina u Srbiji uložili oko 150 miliona evra. Naš portfolio čine tržni centri, hoteli, rezidencijalni objekti, poslovne zgrade i prostori za skladištenje. U skladu sa poslovnom strategijom svih članica Erste Grupe drago nam je što će naš novi poslovni prostor biti i ekološki održiv, ali i što će ga karakterisati inovativna i savremena tehnička rešenja“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić.

„Beograd je grad koji se gradi, u koji svakodnevno dolaze nove investicije i to je upravo ono što ga pokreće, što donosi nova radna mesta i što ga pozicionira kao modernu evropsku prestonicu. Na nama je da obezbedimo investitorima povoljan poslovni ambijent i da se potrudimo da požele da ulože u naš grad, a dosadašnji rezultati upravo govore da u tome uspevamo“, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

O Erste Grupi
Erste Grupa osnovana 1819. godine kao prva štedionica u Austriji, 1997. godine je obelodanila strategiju širenja poslovanja u zemlje centralne i istočne Evrope (CIE). Brojnim preuzimanjima i organskim rastom, Erste Grupa je postala jedna od najvećih kompanija za pružanje finansijskih usluga u istočnoj Evropi prema broju klijenata i bilansnoj sumi: U pogledu klijenata i ukupne aktive broj se povećao sa 600.000 na oko 16,2 miliona klijenata, obuhvatajući zemlje kao što su Austrija, Srbija, Češka, Slovačka, Rumunija, Mađarska i Hrvatska. Pored tradicionalne sveobuhvatnosti u poslovanju sa privatnim licima, poslovanje Erste Grupe uključuje savetodavne usluge i podršku pravnim licima u finansiranju, investiranju i pristupu međunarodnim tržištima kapitala, finasiranje i razvoj projekata u oblasti nekretnina, finansiranje javnog sektora i operacije na međubankarskom tržištu.