Kompanija Coca-Cola otkrila novi pravac u svojoj globalnoj marketing strategiji

Coca Cola Taste the feeling

Kompanija Coca-Cola promovisala je novu globalnu kampanju, čime je ujedno označila i promenu pravca svoje marketing strategije. Po prvi put u svojoj istoriji svi napici koji nose naziv Coca-Cola ujedinjeni su u jednoj, globalnoj kreativnoj kampanji pod sloganom „Taste the Feeling“, koji će tako nakon sedam godina zameniti „Open Happiness“.

Kako je poručio Markos De Kinto, generalni marketing direktor kompanije Coca-Cola, kreativna vizija iza slogana „Taste the Feeling“, vraća sam proizvod u fokus, podsećajući potrošače širom sveta na jedinstveni ukus i osvežavajući užitak koji Coca-Cola kao piće pruža. Takođe, novom kampanjom, kompanija Coca-Cola još jednom ističe svoju posvećenost da potrošačima ponudi širok izbor proizvoda iz Coca-Cola portfolia koji u potpunosti odgovaraju njihovom ukusu, načinu života i ishrani.

„Kampanja „Taste the Feeling“ poručuje da užitak ispijanja bilo kog Coca-Cola napitka predstavlja jednostavno zadovoljstvo koje može učiniti sasvim obične životne trenutke potpuno posebnim. Coca-Cola je piće namenjeno svima, jedan brend sa različitim varijantama koje dele iste vrednosti i vizuelnu ikonografiju. Ljudi žele različite vrste Coca-Cole, ali za koju god da se odluče, uvek žele da bude sjajnog ukusa i da bude osvežavajuća“, istakao je de Kinto dodajući da nova kampanja slavi kako Coca-Cola proizvod tako i sam brend.

Coca Cola Taste the feeling 2

Nova kampanja lansirana je i na domaćem tržištu istovremeno kada i u celom svetu, čime je pokazan objedinjeni marketinški pristup ka svim tržištima.

„Coca-Cola je oduvek postavljala standarde i stvarala nove trendove, ne samo u pogledu kreativnog izraza, već u čitavom globalnom marketingu, što je još jednom potvrdila i kampanjom „Taste the Feeling“. Na ovaj način Coca-Cola je takođe pokazala i da je lider i pokretač za celu kategoriju na globalnom tržištu“, kazao je Dimitar Andonov, generalni direktor kompanije Coca-Cola za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Coca Cola Taste the feeling 3

Istovremeno sa objavljivanjem novog slogana, javnosti je predstavljeno i šest novih reklama na kojima su radile najveće svetske kreativne agencije kao i fotografije koje će pratiti kampanju u medijima i na bilbordima, a za koje su bili zaduženi poznati modni fotografi Gaj Aroš i Naćo Riči. Osim po reklama Coca-Cola je prepoznatljiva i po svom muzičkom potpisu koji nije izostao ni ovoga puta, te će ovu kampanju pratiti numera koju je uradio globalno popularni švedski muzički producent i di-džej zvezda- Avići.