MOL ostvario istorijski profit u 2015. godini

MOL pumpa

MOL Grupa ostvarila je odlične finansijske rezultate u 2015. godini, uprkos teškoj godini za naftnu industriju.

Ostvarenje od 2.5 BN EBITDA veća je od postavljenog cilja od 2.2 BN. Pad cene nafte pogodio je čitavu industriju, pogotovo u Upstream poslovanju. MOL Grupa je integrisala upstream-downstream poslovni model, a raznovrsna ponuda i efikasnosti merenja obezbedili su ovoj kompaniji stabilnost i odlične finansijske rezultate. Kako se navodi u saopštenju, MOL Grupa će nastaviti sledećim downstream programom da se priprema za manje prijateljske poslovne okolnosti i da ugrabi nove prilike za rast kompanije. Osnovni cilj budućih promena je da se poveća efikasnost i dobije na snazi i konkurentnosti.

MOL Srbija dostigla je rekordno visok profit od preko 5 miliona EUR u 2015. godini, praćen povećanjem prodaje na malo i veliko od preko 5%. Sedam novih servisnih stanica otvoreno je u 2015. godini uz novi maloprodajni poslovni model koji je uspešno realizovan na svim stanicama u vlasništvu kompanije.

Mol Nova Pazova

MOL-ova Fresh Corner maloprodajna strategija koja je započeta u 2015. godini prisutna je u Srbiji na pet servisnih stanica. Uz visok kvalitet usluge i širok asortiman za potrošače sa raznovrsnim izborom kafa, fantastičnom gastro ponudom MOL svojim posetiocima nudi šoping u prijatnom okruženju.

U veleprodaji novi poslovni segmenti razvijeni su u 2015: pored prodaje tradicionalno visoko kvalitetnog dizela i benzina MOL Srbija nudi kupcima tečni naftni gas, kerozin, maziva i bitumen. U 2016. strategija MOL-a u Srbiji je usmerena ka daljem povećanju udela na tržištu, održavanju dobrog odnosa sa kupacima i promocijia MOL brenda kao sinonima za kvalitetno gorivo.