Marinopoulos prodaje nekoliko hipermarketa u Bugarskoj

Marinopoulos

Grčka trgovačka grupacija Marinopoulos Group planira da proda nekoliko hipermarketa u Bugarskoj, nezvanično saznaje Retail Serbia.

Prema jos uvek nezvaničnim informacijama, u planu je da se proda nekoliko hipermarketa kao i pojedini placevi na kojima nisu izgrađeni maloprodajni objekti ovog lanca.

Trgovac planira da proda i pojedini kancelarijski i skladišteni prostor kao i garaže koje su u potpunom vlasništvu ovog lanca. Kompanija Marinopoulos nedavno je postigla dogovor o spajanju sa trgovinskim lancem Sklavenitis a očekuje se da Komisija za zaštitu konkurencije u Grčkoj da zeleno svetlo već sredinom maja. Nakon toga, kreće sa radom prvih 33 hipermarketa koji će poslovati u okviru nove trgovačke grupacije za koju se veruje da će nakon potpunog spajanja biti jedna od najvećih u jugoistočnoj Evropi. Marinopoulos je blizu dogovora sa bankama o novom zajmu od čak 100 miliona evra kao i početku otplate duga prema dobavljačima.

Nakon restruktuiranja Marinopoulosa, zajednička kompanija će krenuti u širenje maloprodajne mreže na postojećim i novim tržištima.

Pripremio: Žarko Grozdanić