Kaufland: Novi hipermarketi i nova „Scan&Pay” usluga

Kaufland

Ogranak Schwarz Grupe Kaufland povećava svoje prisustvo u regionu otvaranjem novih maloprodajnih objekata ali i uvođenjem novih digitalnih usluga.

Kaufland je u regionu prisutan u Rumuniji, Bugarskoj i Hrvatskoj. Na rumunskom tržištu trgovac je otvorio 110-ti hipermarket na 3.000 kvadrata sa 26.000 artikala u ponudi koji je doneo 80 novih radnih mesta. Novi objekat se nalazi u gradu Mangalia koji pored 40.000 stanovnika vikendom poseti i oko 4.000 turista.

Naša posvećenost očuvanja životne okoline ostaje jedan od prioriteta kompanije. U novi objekat ugrađen je savremeni EKO sistem za grejanje koji oporavlja toplotu iz rashladnih sistema i na taj način omogućava čuvanje prirodnih resursa i vodi odgovoran odnos prema očuvanju životne sredine. Novina je i uvođenje savremenog koncepta na odeljenju voća i povrća kao i drogerije, istakao je direktor korporativnih komunikacija Kaufland Rumunija, Valer Hancas.

Trgovac je uveo i novu uslugu „Scan&Pay” aplikaciju koja potrošačima omogućava skeniranje artikala putem mobilnog telefona i njegovo plaćanje. Iz Kauflanda su uvereni da će novom uslugom zadržavanja na kasama biti smanjena i za 30%. Aplikacija je još u pilot projektu koja je dostupna samo u jednom objektu, ali u Kauflandu veruju da će ona ubrzo zaživeti i da će biti dostupna potrošačima širom Rumunije. Usluga je razvijena u saradnji sa međunarodnim partnerima i dostupna je na Google Play/App Store.

Kompanija je u 2015. godine ostvarila promet od 9,2 milijardi leja što je povećanje od 20% u odnosu na 2014. godinu.

Pripremio: Žarko Grozdanić