Retail Serbia na otvaranju STOP SHOP retail parka u Valjevu

Stop Shop Valjevo

Austrijski IMMOFINANZ, kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u Centalnoj i Istočnoj Evropi – otvorio je svoj treći STOP SHOP retail park u Srbiji, u Valjevu.

STOP SHOP se nalazi u Uzun Mirkovoj ulici i ima približno 6.100 kvadratnih metara prostora za izdavanje i oko 170 parking mesta.STOP SHOP je brend kompanije IMMOFINANZ za ritejl parkove u Centralnoj i Istočnoj Evropi i osnova tržišnog razvoja. STOP SHOP Valjevo predstavlja 58. lokaciju u sedam zemalja.

STOP SHOP nudi kvalitetnu kupovinu u prijatnom okruženju za celu porodicu. Dodatno, na dan otvaranja svi posetioci će imati priliku da uživaju u odličnom zabavnom programu, uz specijale popuste, iznenađenja i zanimljive aktivacije, izjavio je Darko Grizelj, menadžer imovine u kompaniji IMMOFINANZ.

Otvaranje STOP SHOP ritejl parka u ValjevuNa naše pitanje da li se razmišlja o novim lokacijama i da li se planira širenje Stop Shop brenda i u Beograd, Grizelj je izjavio:„Trenutno imamo nekoliko lokacija koje razmatramo. Kada je Beograd u pitanju, Stop Shop kao takav koncept sigurno neće biti u gradskim delovima zbog visokih cena zemljišta, ali ne isključujem mogućnost da će se jedan od naših budućih retail parkova nalaziti u perifernim delovima grada”.

Do ove lokacije može se lako doći kolima kao i javnim prevozom, i očekuje se da će ovaj ritejl park privući približno 175.000 stanovnika Kolubarskog okruga. Zakupci su inostrani i domaći brendovi kao što su: LC Waikiki, DM – Drogerie Markt, Takko fashion, Deichmann, Planeta Sport, Sport Vision, Woby Haus, N Sport, Legend WW, Feedback, PWL Fashion Company, PS Fashion Design, Galaxy Code, Pertini toys, Shoestar, Trefolino, Planika, Domino i Top Shop.

"Veoma sam ponosan što danas prisustvujem ovako značajnom događaju, kao što je otvaranje STOP SHOP ritejl parka u našem gradu, Valjevu, koji će obezbediti nova radna mesta, i druge prihode gradu, kao i robu i usluge. Verujemo da će STOP SHOP ritejl park omogućiti građanima Valjeva i okoline prijatnu kupovinu po povoljnim cenama. U ponudi će biti kako poznati strani, tako i domaći brendovi”, rekao je Dragan Jeremić, zamenik gradonačelnika Valjeva.

Na naše pitanje da li se očekuju i druge investicije u trgovinskom sektoru i da li će Lidl uskoro krenuti u izgradnju maloprodajnog objekta, on je dodao da se po pitanju Lidla ne događa ništa. Nemačka kompanija je kupila još pre nekoliko godina 80 ari zemljišta, bili su u pregovorima za kupovinu još jednog hektara koliko im je potrebno za realizaciju projekta ali se tu stalo i od tada se više ništa nije promenilo.

Na otvaranju, prisutne su zabaljali gradski hor „Srculence“, „Neverne bebe”, rok bend i Željko Joksimović . Posetioci su imali priliku da isprate najnovije trendove na specijalnoj modnoj reviji STOP SHOP brendova i da probaju ukusne slatkiše u „Slatkom ćošku” i da uživaju u nastupima akrobata, žonglera, brejk densera i družiti se sa iskusnim zabavljačima.

Prvi STOP SHOP ritejl park otvoren je u Čačku aprila 2015, a drugi u Nišu aprila 2016. Fleksibilni koncept STOP SHOP brenda zasniva se na regionalnim ritejl centrima koji se prostiru na lokacijama naseljenim sa 30.000 do 150.000 stanovnika. Ovi maloprodajni ritejl parkovi obuhvataju od 3.000 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, dobru povezanost sa gradom linijama javnom prevoza i bogatu ponudu domaćih i stranih brendova. Zajedno sa Valjevom STOP SHOP portfolio IMMOFINANZ-a trenutno pokriva 58 lokacija u sedam zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Poljska i Srbija).

Pripremio: Žarko Grozdanić