INTEREX najavio povratak u Srbiju!

Interex

Francuska trgovačka grupacija Les Mousquetaires planira da ponovo otvori veliki broj maloprodajnih objekata u Srbiji, Bosni i na *Kosovu, saopštio je INTEREX CDE-K, filijala kompanije u Prištini.

Kako je najavljeno, pored već pet postojećih, kompanija će uskoro otvoriti veliki broj novih objekata u svim većim kosovskim gradovima, a nakon toga i u Srbiji i Bosni. Podsetimo, Les Mousquetaires je prodao svoje objekte u Srbiji i Bosni, trgovcima Aman i Bingo. INTEREX trenutno u Prištini zapošljava odgovorne osobe na visoko odgovornim pozicijama, a jedan od uslova je i znanje francuskog jezika. Kada je srpsko tržište u pitanju, mnoge stvari su ostale nejasne prilikom prodaje objekata. Trgovac je tiho napustio tržište bez zvaničnog saopštenja i bez informacija da li su u njegovom vlasništvu ostali kupljeni placevi i izgrađeni objekti koji ni posle nekoliko godina od izgradnje nisu bili otvoreni.

Ukoliko kompanija realizuje planirane aktivnosti na Balkanu, potrošači, među kojima će biti i srpski, dobiće prepoznatljivo ime maloprodajnog brenda i širok spektar proizvoda francuskog giganta. INTEREX nije najavio moguće lokacije na kojima će biti izgrađeni objekti, kao ni da li ima u planu preuzimanje nekog od postojećih trgovinskih lanaca.

Pripremio: Žarko Grozdanić