Za samo dva dana građani prikupili osam tona hrane za najsiromašnije

Prikupljanje hrane

Za samo dva dana prikupljeno je osam tona hrane u velikoj humanitarnoj akciji koju su organizovali Banka hrane i prodavnice Maxi, Tempo i Shop&Go u 33 grada naše zemlje.

Građani cele Srbije pokazali su visok nivo solidarnosti, humanosti i filantropije, a sve prikupljene namirnice biće upućene najsiromašnijim građanima.

Veoma smo zadovoljni akcijom i humanošću naših sugrađana. Dokaz da su svesni koliko je najsiromašniima potrebna pomoć je i što smo prikupili gotovo dve tone više hrane u odnosu na prošlu akciju. I ovog puta smo pravog partnera imali u Maksiju, Tempu i Shop&Go, zahvaljujući kojima smo uspeli da podignemo svest o tome koliko je važno da zajedno učestvujemo u borbi protiv gladi. Korisnicima Banke hrane ovakva vrsta pomoći mnogo znači, jer većina njih živi u veoma teškim uslovima”, kaže Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane Beograd.

Banka hrane i Delez Srbija imaju dugogodišnju saradnju, a realizujući projekat „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“, 8000 najsiromašnijih građana svakoga dana dobija redovan obrok - sveže voće i povrće.