Predstavnici medija posetili Mlekaru Subotica

Mlekara Subotica pogon

Kako bi najbolje dočarala na koji način Zdravo! mleko sa vojvođanskih pašnjaka stiže do naših trpeza, kompanija Imlek je za predstavnike medija organizovala jedinstvenu posetu proizvodnom pogonu Mlekare Subotica.

Predstavnicima medija su se tom prilikom prikazani način proizvodnje mlečnih proizvoda i objašnjeno kako kompanija prati najviše standarde u proizvodnji. Podsećanja radi, Mlekara Subotica je prva u zemlji dobila dozvolu za izvoz na evropsko tržište.

Tokom obilaska mlekare prisutnima je predstavljen kompletan proces prerade mleka vrhunskog kvaliteta koje se svakog dana prikuplja sa vojvođanskih salaša. Takođe, prikazano je na koji način se mleko od prijemne rampe obrađuje postupcima termičke obrade, kao što su pasterizacija i sterilizacija. Mleko se zatim pakuje pod strogo kontrolisanim higijenskim uslovima, odnosno "ultra clean" postupkom. 

Mlekara Subotica je prva mlekara u zemlji koja je dobila dozvolu za izvoz na evropsko tržište. Posebno smo ponosni na naš brend Zdravo!, koji je upravo zahvaljujući vrhunskom kvalitetu pronašao svoj put do srca potrošača. Zdravo! sveže mleko svakodnevno se prikuplja sa čuvenih salaša širom Vojvodine, poznatih po netaknutoj prirodi i najčistijim pašnjacima. Zdravo! sveže mleko iz srca Bačke posebno se ističe i po svojim prirodnim, hranljivim sastojcima i sa ponosom ga delimo sa svima do kojih nam je stalo.“, istakla je Marija Malović, menadžer za odnose s javnošću kompanije Imlek.