GOMEX: Otvoreni novi skladišni kapaciteti

Gomex otvoreno skladiste

Direktor kompanije GOMEX Goran Kovačević i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić u petak, 18. novembra svečanim presecanjem vrpce pustili su u rad prošireno skladište GOMEX-a u Zrenjaninu.

Ovaj veoma značajan događaj za Gomex predstavlja završetak poslova na proširivanju skladišnih kapaciteta koji su se sinhrono radili u Distributivnim centrima u Zrenjaninu i Šapcu, kao i u Rashladno-distributivnom centru u Zrenjaninu. Ukupna ulaganja u proširenje kapaciteta za sva tri objekta iznose oko 1.600.000 EUR-a i predstavljaju jedno od najznačajnijih ulaganja koje je GOMEX imao.

Gradonačelnik Janjić izrazio je veliko zadovoljstvo što jedna tako uspešna kompanija kakav je GOMEX radi i posluje u Zrenjaninu i najavio dodatna ulaganja gradske administracije u projekat privlačenja investitora.

Direktor Kovačevič objasnio je da je sada Distributivni centar Zrenjanin dobio dodatnih 4000 m2, što ukupno čini 8500 m2. Distributivni centar u Šapcu je dobio još 2300 m2 što ukupno čini 4800 m2, dok je Rashladno-distributivni centar u Zrenjaninu dobio dodatnih 550 m2 (skladišnog prostora) što ukupno čini 1550 m2. Ovo je ujedno bila i prilika da direktor Kovačević najavi izgradnju velike hladnjače za voće i povrće u Zrenjaninu tokom marta 2017. godine. Radove na objektima su povereni lokalnim domaćim firmama, a završetkom ovih projekata Gomex je zaposlio i nove radnike koji će raditi u proširenim objektima.