Uskoro kreće izgradnja Delta Planet-a u Beogradu i Delta City-a u Banja Luci

Delta Planet

Na konferenciji za novinare u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, kompanija Delta objavila je rezultate poslovanja u prošloj godini ali i najavila početak izgradnje dva velika šoping mola u Beogradu i Banja Luci.

Predstavnici kompanije su najavili da bi izgradnja Delta Planet-a na Autokomandi koji će se prostirati na 200.000 kvadrata, trebalo da počne u drugom kvartalu tekuće godine. U šoping mol koji će zaposliti oko 4.000 radnika, investiraće se oko 200 miliona evra. Delta planira da u prvom kvartalu otpočne i radove na izgradnji šoping mola Delta City u Banja Luci u koji će se investirati 70 miliona evra. Šoping mol će zaposliti 2.500 radnika, a posetiocima će ponuditi više od 100 maloprodajnih brendova i 1.000 parking mesta.

Delta Holding je u 2016. godini ostvario ukupan prihod od 49,7 milijardi dinara, EBTDA iznosi 4,4 milijadri. Najveći udeo u prihodu imali su Delta Agrar 54% i Delta dmd 29%. U budžet Republike Srbije uplaćeno je 10,16 milijardi dinara.

Delta Transportni Sistem planira proširenje poslovanja na tržište Slovenije, dok je u planu da se kroz Delta Agar investira 40 miliona evra.