Bingo za Retail Serbia: Otvoren novi hipermarket u Sarajevu

Bingo Otoci

Bingo ostaje lider u retail sektoru na tržištu Bosne i Hercegovine, otvaranjem novog hipermarketa u Sarajevu, saopštila je trgovačka kompanija za Retail Serbia Portal.

Kako je navedeno, u petak 3.marta u 14h svečano je otvoren novi hipermarket Bingo koji se nalazi u sarajevskom naselju Otoci, u sklopu OTOKA Shopping Centra (nekadašnji Merkur). "Bingo je postao novi vlasnik OTOKA Shopping Centra, čime je ne samo proširio mrežu svojih retail jedinica širom Bosne i Hercegovine , nego pokazao ozbiljnost u nameri da postane omiljeno mesto kupovine i porodičnog okupljanja.

Bingo je vodeća bosanskohercegovačka kompanija u oblasti maloprodaje u BiH, koja je za 23 godine poslovanja izgradila čvrstu mrežu koja danas broji 184 poslovnice i koja je postala prepoznatljivo ime trgovine na ovom tržištu, a od skora u svom vlasništvu ima i shopping centre. Nakon Bihaća, drugi u nizu otvoren je u novembru 2016. godine u Tuzli – Bingo City Center, čije je otvaranje posetilo više od 60.000 ljudi." istakli su iz kompanije Bingo.