Prodaje se još jedan trgovački lanac u Grčkoj

3B Markets

Pad standarda stanovnika Grčke, visoki operativni troškovi i novi porezi, odnose još jedan trgovački lanac u toj državi u istoriju. Lanac 3B Markets (Vasilagas) u narednih nekoliko nedelja dobiće novog vlasnika, saznaje Retail Serbia. 

Trgovački lanac sa severa Grčke 3B Markets u vlasništvu porodice Vasilagas uskoro će dobiti novog vlasnika. U 2016. godini, trgovac je ostvario promet od 35 miliona evra, ali i zabeležio velike gubitke. Poslednjiih nedelja u marketima ovog lanca primetan je manji izbor artikala, dok su pojedini marketi bili i zatvoreni za potrošače. Kako saznajemo, u narednih nekoliko nedelja doći će do prodaje lanca koji je poslovao sa nižim maržama u odnosu na konkurente. 

Retail Serbia Tim je nekoliko puta obilazio grčke supermarkete među kojima su bili i objekti 3B Markets-a. Na policama ovog trgovca se pored velikog izbora domaćih i stranih brendova, nalazio i izbor proizvoda poreklom iz Srbije. I pored toga što nema zvaničnih saopštenja o budućem vlasniku, uspeli smo da saznamo da kupac dolazi iz Francuske. Kompanija Vasilagas će nakon prodaje maloprodajne mreže svoje poslovanje nastaviti kroz veleprodaju robe široke potrošnje i razvoj nekretnina.