Započeti radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj

Gradnja Designer Outlet Croatia

U ponedeljak, 29. maja, započeli su radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia. Otvarenje ovog kompleksa, koji će biti smešten pored robne kuće IKEA Zagreb, u Poslovnoj zoni Zagreb istok, očekuje se tokom proleća, 2018. godine.

Designer Outlet Croatia gradiće kompanija STRABAG, prema najvišim standardima održivog razvoja, što potvrđuje i međunarodni sertifikat za zelenu gradnju BREEAM. Kompanija STRABAG je na međunarodnom tenderu dobila ovaj posao vredan više od 22,5 miliona evra, a ranije je učestvovala u vođenju projekta izgradnje niza velikih projekata u Hrvatskoj, uključujući i izgradnju robne kuće IKEA Zagreb.

„Izgradnja Designer Outlet Croatia predstavlja nastavak uspešne saradnje koju naša kompanija već ima s kompanijom IKEA. Već smo imali priliku da budemo partneri na projektima u regionu, a činjenica da ćemo učestvovati u izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, koji će, ujedno, biti izgrađen prema svetskim standardima održivog razvoja, dodatan nam je podsticaj“, istakao je Sven Miller, prokurista kompanije STRABAG.

Investicija u Designer Outlet Croatia, zajednički je poduhvat kompanije IKEA Centres i švajcarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već imaju sličnu saradnju u realizaciji projekta Designer Outlet Algarve u Portugaliji, čije se otvaranje očekuje ove jeseni.

Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljaće konsultantska kompanija ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski menadžer dizajnerskih outleta koji upravlja i razvija poslovanje outlet centara širom Evrope, uključujući i Shopinn Brugnato Outlet Village u Italiji, Premier Outlet Budapest u Mađarskoj, Designer Outlet Soltau u Nemačkoj i druge.