Beograd: Lidl za Retail Serbia potvrdio gradnju marketa kod Ade

Lidl

Lidl nastavlja snažnu ekspanziju u Srbiji izgradnjom velikog broja maloprodajnih objekata.

Iz centrale Lidla u Srbiji su za portal Retail Serbia potvrdili da je u Beogradu započeta izgradnja još jednog marketa koji će se nalaziti na Obrenovačkom putu kod Ade. Lidl je širom zemlje već izgradio veliki broj marketa, a kako je i zvanično najavljeno iz ove kompanije, početak poslovanja planiran je u 2018. godini. Pored Srbije, Lidl je nastavio da investira i u našem okruženju na tržištima Bugarske i Rumunije otvaranjem novog DC i dva marketa.

Lidl je nastavio da investira u Bugarskoj u kojoj je otvorio novi, drugi po redu logističko - distributivni centar koji se nalazi u blizini grada Jambol. Objekat se prostire na 200 hiljada kvadrata i u njega je investirano 80 miliona leva, oko 40 miliona evra. Izvršna direktorka Lidla u Bugarskoj, Милена Драгийска je izjavila će otvaranjem novog centra kompanija postići još veću optimizaciju poslovnih procesa, a od svoje strane će što više osigurati kvalitetnije proizvode i bolju uslugu klijentima. Ona je dodala da će u centru biti zaposleno 150 radnika i da se radi o jedinstvenoj logističkoj bazi u Bugarskoj koja poseduje BREEAM sertifikat 10. koji označava visoku energetsku efikasnost, povišene ekološke norme i inovacije. Bugarska filijala Lidla nastavlja i sa širenjem prodajne mreže otvaranjem novog, 85. po redu savremenog diskonta u toj zemlji. Novi maloprodajni objekat nalazi se u gradu Samokov i prostire se na 1.200 kvdrata prodajne površine. Lidl je u Bugarskoj prisutan od 2010. godine kada je otvoreno prvih 14. marketa. 

Ekspanziju u ovom delu Evrope Lidl nastavlja i sa širenjem prodajne mreže u Rumuniji. Novu prodavnicu Lidl je otvorio u Bukureštu koja se prostire na 1.300 kvadrata prodajne površine i kupcima nudi 130 parking mesta. U objektu je zaposleno 20 radnika, a povodom otvaranja Lidl je pripremio akcijska sniženja od -20% za neprehrambene artikle.