Prvi ekskluzivni LEGO® Store stiže u Srbiju

LEGO radnja

Jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača igračaka, danski brend LEGO®, 14. septembra će svim ljubiteljima popularnih kockica otvoriti vrata svog prvog specijalizovanog LEGO® Store-a u Srbiji, i to u okviru „Rajićeva Shopping Centra“.

Planirano je da svečano otvaranje bude obeleženo okupljanjem brojnih LEGO® obožavalaca svih uzrasta, koji će kroz niz interesantnih igara i takmičenja, ali i posebnih popusta i poklona za prve kupce, prvi uživati u omiljenim igračkama iz detinjstva.

Na površini od oko 170 kvadratnih metara, koliko će zauzimati LEGO® Store, kupcima će biti ponuđen bogat asortiman kreativnih igračaka za decu i odrasle, kao i ekskluzivne linije proizvoda LEGO® „Architecture" i LEGO® „Technic" za arhitekte i inženjere, ali i sve one koji uživaju u građenju kreativnih LEGO® građevina. Obožavaoce legendarnog serijala filmova „Ratovi zvezda“ posebno će obradovati specijalni LEGO® „Star Wars™“ komplet. 

Poput radnji u najvećim svetskim metropolama, i LEGO® Store Srbija u svojoj ponudi imaće specijalni „Pick-A-Brick“ zid koji omogućava kupovinu kockica na kilogram, i na ovaj način pruža kupcima mogućnost da biraju kockice po svojoj želji. Za sve koji žele da kreiraju jedinstvenu i posebnu LEGO® figuricu, u okviru „Build-A-Mini“ dela dostupno je hiljade različitih kombinacija koji će probuditi svačiju maštu.

Naziv LEGO® osmislio je Ole Kirk Kristiansen, osnivač kompanije i bivši predsednik i generalni direktor LEGO®Grupe. On je igračke koje su proizvodili nazvao prema danskom izrazu “leg godt” ili “lepo se igraj”. O globalnoj popularnosti LEGO® igračaka govore i zanimljive činjenice. Od osnivanja kompanije, davne 1932. godine, proizvedeno je više od 700 milijardi kockica, tačnije čak 94 kockice za svakog čoveka na planeti, dok bi se od godišnje prodaje LEGO® kockica planeta Zemlja mogla opasati čak pet puta.