Jumbo otvara 20 novih prodavnica

Jumbo

Grčki maloprodajni lanac Jumbo planira da u narednih nekoliko godina napravi ekspanziju u Bugarskoj otvaranjem 20 novih prodavnica.

Nezvanično, grčki maloprodajni lanac Jumbo planira da napravi ekspanziju narednih godina u Bugarskoj otvaranjem 20 novih prodavnica uz investiciju od oko 100 miliona evra. Jumbo je trenutno u Bugarskoj prisutan sa devet robnih kuća za decu i dom, a u glavnom gradu Sofiji prisutan je na četiri lokacije. Grčka kompanija planira da u širenje maloprodajne mreže na inostranim tržištima narednih godina investira 250 miliona evra, a veliki deo planiranih sredstava biće preusmeren i u Rumuniju u kojoj je zabeležen dvocifreni rast prodaje. U vlasništvu kompanije Jumbo S.A. danas se nalazi maloprodajna mreža od preko 80 robnih kuća u Grčkoj, Rumuniji, Bugarskoj i na Kipru.

Jumbo u Srbiji i regionu: Na tržištima Srbije i Makedonije Jumbo je prisutan kroz franšizu sa kompanijom Vero S.A. sa sedištem u Atini. Prvi objekat u našoj zemlji otvoren je sredinom 2016. godine i do danas su otvorene četiri robne kuće na Novom Beogradu, Zemunu, Voždovcu i Konjarniku. Balfin Grupa poseduje Jumbo licencu na tržištima Albanije, *Kosova, Bosne i Hercegovine, kao i u Crnoj Gori u kojoj se planira ulazak u skorije vreme.

Jumbo je najveći lanac prodavnica za decu i dom u Jugoistočnoj Evropi. U svom asortimanu kupcima nudi više desetina hiljada artikala, igračke, bebi program, stvari za kuću, kancelarijski materijal i sezonski program.