Ikea i Praktiker dobijaju konkurenta - Milestone novi igrač u Jugoistočnoj Evropi

Metro

Kompanija METRO AEBE donosi još jednu investiciju otvaranjem novog prodajnog centra, ali i otvara novo poglavlje u svom razvoju donoseći novi koncept koji ima za cilj da postane konkurent Ikei i Praktikeru na grčkom tržištu.

Metro aebe je osnovao novu kompaniju Milestone koja je otvorila prvi prodajni centar u kojoj se fokusirala na prodaju stvari za kuću, opreme za restorane i hotele, čime postaje konkurent velikim maloprodajnim lancima poput Ikee i Praktikera koji beleže odlične rezultate u Grčkoj uprkos padu standarda i ekonomskoj krizi koja traje punih deset godina. Kako je saopšteno, kompanija Metro svečano je otvorila prvi Milestone centar u Grčkoj u Atini iznad My Market supermarketa koji se nalazi u njihovom vlasništvu. Objekat na više od 1.000 kvadrata prodajnog prostora nudi širok asortiman stvari za kuću, ali i bogatu ponudu opreme za ugostitelje i hotelijere. Investicija je donela više desetina novih radnih mesta, a kompanija Metro je objavila da će uskoro Milestone koncept prodaje biti prisutan u još nekoliko gradova u sklopu Cash&Carry centara i My Market supermarketa. Milestone je novoosnovana kompanija koja poseduje sopstveno skladište i distribuciju proizvoda, ali i koja je već na samom početku rada predstavila liniju svojih proizvoda koji će biti dostupni samo u objektima Grupe Metro. Za operacije na domaćem tržištu kompanija je angažovala 12 menadžera sa velikim iskustvom u prodaji neprehrambenih proizvoda.

Kada je reč o prehrambenim lancima, kompanija je otvorila nekoliko supermarketa ali i najavila veliko otvaranje još jednog prodajnog centra sredinom marta u Patri.

Metro je aktivan u grčkom maloprodajnom sektoru od 1976. godine. Krajem 2015. kompanija donosi strateški važnu odluku i preuzima maloprodajnu mrežu Veropoulosa koja nije uključila objekte u Srbiji i Makedoniji. Grupa danas poseduje tri prodajna lanca u kojima je zaposleno više od 10.000 radnika što je čini jednim od najvećih poslodavaca u Grčkoj. Do kraja 2020. godine Grupa će investirati sto miliona u razvoj i modernizaciju postojeće prodajne mreže.