Spar otvorio najveći hipermarket u Hrvatskoj i najavio izgradnju novih u Mađarskoj

SPAR

Spar je u Hrvatskoj svečano otvorio najveći i najmoderniji Interspar hipermarket, dok je filijala u Mađarskoj najavila izgradnju 34. po redu hipermarketa na 5.200m2.

Hrvatska: Spar Austrija je u Hrvatskoj svečano otvorila najveći i najmoderniji hipermarket u Rijeci. Novi Interspar se prostire na 4.000 kvadrata prodajnog prostora i zapošljava 120 radnika i u njegovu izgradnju i opremanje investirano je 23 miliona evra. Na policama najvećeg hipermarketa Spar je ponudio oko 30.000 proizvoda, od kojih je 70% domaćeg porekla. Podzemna garaža raspolaže sa 222 mesta i punionicama za električne automobile. U sklopu novootvorenog trgovačkog objekta, kupcima je na raspolaganju i restoran sa pogledom na more. Spar je nastavio da investira u Hrvatskoj otvaranjem i renoviranog supermarketa u Splitu koji se nalazi u starogradskom jezgru. Reč je o preuređenoj prodavnici prema Spar standardima. Posebnost ovog Spar-a je da je kupcima ponudio gourmet liniju sa širokim asortimanom delikatesa i premium brendovima.

Mađarska: Filijala Spar-a u Mađarskoj koja beleži najbolje rezultate u okviru celog Spara u Centralnoj i Istočnoj Evropi najavila je izgradnju novog, 34. po redu Interspar hipermarketa u gradu Tata. Hipermarket će zauzimati površinu od 5.200 kvadrata, od čega će se prodavnica prostirati na 2.600 kvadrata. Otvaranje je planirano u leto 2019. godine, a vrednost investicije iznosi 4,2 milijardi forinti. Hipermarket će posedovati parking sa 450 mesta, igralište za decu i punjač za eletrične automobile.

Podsetimo, Spar će uskoro kroz kompaniju Spar Hellas otvoriti i prve supermarkete u Grčkoj, a u planu je da se u naredne četiri godine poslovanje odvija sa oko 350 supermarketa. U ponudi će se naći oko 1.400 Spar proizvoda, a do kraja tekuće godine Spar će otvoriti svoje maloprodajne objekte na oko 80 lokacija.

Celokupna Spar Grupa posluje sa više od 12.500 prodavnica širom sveta, a kompanija bar zvanično nije saopštila mogućnost ulaska na srpsko tržište maloprodaje. Ipak, pojedini Spar proizvodi dostupni su u Srbiji na policama poznatog trgovinskog lanca.