Turski Migros povećava prisustvo u Makedoniji - bez odgovora da li ponovo planira dolazak u Srbiju

Migros Ramstore

Turski maloprodajni lanac Ramstore (Ramstor) koji posluje u okviru Migros Ticaret, povećao je svoje prisustvo u Makedoniji otvaranjem novog supermarketa.

Ramstor je saopštio da je otvorio novi supermarket u Skoplju koji se nalazi u naselju Taftalidže. Maloprodajni objekat se prostire na 600 kvadrata prodajnog prostora, zapošljava više od 20 radnika, a kupcima je pored širokog asortimana od 15.000 artikala ponuđeno i 12 parking mesta. Turska kompanija je sada prisutna sa maloprodajnom mrežom od 24 supermarketa rasprostranjenih u sedam makedonskih gradova ukupne površine 21.600 kvadrata. Iz Ramstora su saopštili da će uskoro otvoriti još dva nova maloprodajna objekta.

Migros Ticaret poseduje najveći lanac supermarketa u Turskoj, a na tržište Makedonije ulazi 2005. godine u kojoj poseduje i šoping mol u centru Skoplja. Tokom 2016. godine Migros je otvorio i veliki hipermarket u skopskom City Mall-u na mestu nekadašnjeg Carrefour-a koji se nalazio u vlasništvu grčkog Marinopoulosa.

Nakon otpočetog poslovanja u Makedoniji, kompanija je planirala i otvaranje dva hipermarketa u Srbiji koji bi se nalazili u Nišu i Beogradu. Nezvanično, Ramstor je ponovo zainteresovan da širi maloprodajnu mrežu na novim tržištima na Balkanu narednih godina. Ipak, da li je u fokusu interesovanja ponovo srpsko tržište, iz turske flijale u Makedoniji nismo dobili odgovor.